Μαθητικός Διαγωνισμός ZERO EMISSION RACING

Go down

Μαθητικός Διαγωνισμός ZERO EMISSION RACING

Post by Dimitris Alexiadis on Wed Nov 16, 2011 8:46 am

Αγαπητοί κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας πληροφορήσω σχετικά με την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού “ZERO EMISSION RACING”, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Ελληνικών και Βουλγαρικών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας μεταξύ 15-18 ετών. Επίσημη γλώσσα του διαγωνισμού είναι η Αγγλική.

Ο βασικοί στόχοι του διαγωνισμού είναι:

- να διαδώσει τη δυναμική και τα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την οικονομία του υδρογόνου, μεταξύ των Βούλγαρων και Ελλήνων μαθητών.
- να δημιουργήσει ενθουσιασμό για την επιστήμη και την τεχνολογία σε ένα κρίσιμο στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να ωθήσει τους μαθητές στη δημιουργική σκέψη και τη διαμόρφωση και παρουσίαση νέων πρωτότυπων ιδεών.
- να βελτιώσει την κατανόηση, από τους μαθητές, των επιστημονικών αρχών που διέπουν την τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους δεξιότητες στην κατασκευή και την κούρσα “μοντέλων” αυτοκινήτων που κινούνται με κυψέλες καυσίμου (fuel cells).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στα πλαίσια του έργου "Hydrogen Economy Cooperation Network for Research - Public Awareness - Business Opportunities across Greek-Bulgarian borders - HYDECON" που εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013"

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο 1o στάδιο οι υποψήφιοι μαθητές θα υποβάλλουν μια γραπτή εργασία η οποία θα αναφέρεται σε οχήματα που κινούνται με Κυψέλη Καυσίμου Υδρογόνου (Hydrogen Fuel Cell ) με έμφαση στις διαφορές με τα οχήματα που χρησιμοποιούν κλασσικές μηχανές εσωτερικής καύσεως και στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός από αυτά. Μετά την προκαταρκτική επιλογή των εργασιών που θα υποβληθούν, οι 5 καλύτερες εργασίες από τη Βουλγαρία και οι 5 καλύτερες από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο 2ο - τελικό στάδιο του διαγωνισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μπάνσκο, τον Απρίλιο του 2012.

Η προθεσμία υποβολής των εργασιών είναι η 10η Ιανουαρίου 2012, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eefound@mail.bg

Σας επισυνάπτω την περίληψη της προκήρυξης του διαγωνισμού στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Τα πλήρη κείμενα της προκήρυξης καθώς και το Δελτίο Συμμετοχής μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών (ΙΤΧΗΔ) http://www.cperi.certh.gr/index.php?lang=gr και του Εθνικού κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) http://www.certh.gr/.

Dimitris Alexiadis
Admin

Gender : Male
Posts : 11

View user profile

Back to top Go down

Re: Μαθητικός Διαγωνισμός ZERO EMISSION RACING

Post by Spyros Kasapis on Tue Nov 22, 2011 11:03 am

Σε ποίους από αυτούς τους διαγωνισμούς θα πάρουμε μέρος;

Spyros Kasapis

Gender : Male
Posts : 6
Age : 22

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum